MVO Europees Ecolabel

Milieu Verantwoord Ondernemen

MVO staat voor Maatschappelijk of Milieu Verantwoord Ondernemen.

MVO is een integrale visie op een duurzame bedrijfsvoering. Een bedrijf dat maatschappelijk/milieu verantwoord onderneemt, maakt bij iedere bedrijfsbeslissing een afweging tussen de verschillende maatschappelijke en economische effecten hiervan. 

SaniFresh denk graag met u mee als het gaat om een milieubewust pakket aan sanitaire verbruiksartikelen. SaniFresh kan u een verbuiksartikelen lijn aanbieden, die allemaal gefabriceerd zijn onder de normen van het Europees Ecolabel. 

Wat is een Europees Ecolabel?
Het Europees Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non-food producten en diensten, met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Het keurmerk is erkend door alle landen van de Europese Unie en door Noorwegen, Liechtenstein en IJsland. Producten en diensten met het Europees Ecolabel zijn geproduceerd met een lagere milieubelasting van:
  • Grondstoffen
  • Energie
  • Water
  • Schadelijke stoffen
  • Afval
  • Verpakking                                                                  
Hoe herkent u een product die is gefabriceerd onder de normen van het Europees Ecolabel?
Een product (in dit geval een sanitair verbruiksartikel) die onder de normen van het Euopees Ecolabel is gefabriceerd, is te herkennen aan onderstaand logo's:

Zoals u ziet is de basis van het logo de bloem met de letter E erin en daaromheen 12 sterren. Het Europees Ecolabel kan op beide manieren gebruikt worden.

Is uw bedrijf een organisatie die maatschappelijk/milieu verantwoord onderneemt? Of heeft u interesse in MVO? Bel of e-mail ons en wij helpen u graag verder in het samenstellen van een milieu verantwoord pakket aan verbruiksartikelen!